sivu päivitetty 30.04.2021

LEIRIT 2021

 


ESTELEIRI
YLEISLEIRIT
AIKUISTEN PÄIVÄLEIRI
KEPPARILEIRI
SOILEN KOULULEIRI

MINILEIRITI
 

 

Kajaanin Hevosharrastekeskus sijaitsee kauniin luonnon keskellä n. 8 km Kajaanin keskustasta. Meillä on käytössä 33 hevosen talli, 30 tarha-aitausta, kahden hevosen pihattokatos, kaksi maneesia 22 x 62 ja 21 x 50, iso ulkokenttä 70 x 65, erinomainen estekalusto, kouluaidat, keppihevosestekalusto, leikkikenttä ja viihtyisä, vehreä talliympäristö. Katso esittelyvideo: https://www.youtube.com/watch?v=HlhWnys5cLE

Leireillä opettajina toimivat Soile Lappalainen, Ida Yrttiaho ja Jemina Lintula.

Vanhassa, mutta viihtyisässä leirikeskuksessamme on 2 – 3 hengen huoneet, suihku, sauna ja leiriläisten käytössä wifi. Leirikeskuksessa myös ruokailemme ja pidämme teoriahetket. Leirin vastuuhenkilö ja apuohjaajat ovat leirillä mukana ympäri vuorokauden.

Leirit alkavat pääsääntöisesti klo 19 ja päättyvät klo 15, mutta tarkista leirikirjeestä tarkka aika. Leirille voit osallistua ilman eri maksua myös omalla hevosella, jolloin hevonen saa tallin puolesta karsinan, tarhauksen, heinät ja kaurat. Leireille voit osallistua myös päiväleirinä. Jolloin hinnasta vähennetään 50 e/5 vrk:n leiri, 40 e/4 vrk:n leiri ja 30 e/3 vrk:n leiri.

Leiriläisillä on vakuutus, jossa leiriläisen omavastuu on 500 e. Suosittelemme jonkin SRL:n alaisen seuran jäsenyyttä, mihin kuuluu kattava vakuutus.

Varausmaksu leireille on 90 e, paitsi kepparileirille 40 e. Varausmaksu maksetaan laskun mukaan n. kahden viikon kuluttua varauksesta ja se palautetaan vain sairaustapauksissa. Huom! Lue alapuolelta toimintaohjeet koronatilanteessa!

Koronatilanne:
Mikäli koronatilanne estää yöleirien järjestämisen, leirit järjestetään päiväleirinä. Mikäli päiväleirin järjestäminenkään ei ole mahdollista, kaikki maksut palautetaan tai ne voi käyttää muihin palveluihimme.
 

 

 

 

 

 

   
Kuva Perhe Haverisen albumi
 

 

Kuva Esa Mikkonen

Leirit alkavat pääsääntöisesti sunnuntai-iltana klo 19.00, jolloin tutustumme toisiimme, talliin ja hevosiin. Leirit päättyvät viimeisenä leiripäivänä n klo 15.00.

Leirille voi osallistua myös päiväkurssina klo 8.00-20.00 (viimeisenä leiripäivänä klo 8.00-14.00) jolloin hinnasta vähennetään 50,00 euroa. Päiväkurssi sisältää kaksi lämmintä ateriaa (aikuis- ja hoitoleirillä yksi ateria).

Leirille voit osallistua omalla hevosella (sis. karsina, kuivikkeet, ruuat, tarhaus), leirin hinta sama. Aiemmin leirillä olleet saavat alennusta 15,00 €/leiri ja sisarale kaikille sisaruksille 15,00 €/leiri (vain yksi alennus leiriläistä kohti).

Noudamme sinut tarvittaessa juna-, lento- tai linja-autoasemalta.

Varausmaksu leireille on 90 € ja hoitokurssille 60 €, joka palautetaan vain sairaustapauksissa.

 

      ESTELEIRI      YLEISLEIRIT       SIVUN ALKUUN
AIKUISTEN PÄIVÄLEIRI      KEPPARILEIRI
SOILEN KOULULEIRI     MINILEIRIT

YLEISLEIRIT


 
410€ (päiväleiri 360€), 5  vrk, su - pe
    

TÄYNNÄ      13.6. – 18.6.2021

TÄYNNÄ          27.6 -2.7.2021

 

 

Yleisleirillä ratsastamme 4-5 ratsukon ryhmissä monipuolisesti koulua, esteitä, maastossa ja maastoesteilläkin leiriläisten toivomusten mukaan. Ratsastusta on kaksi tuntia päivässä erinomaisissa olosuhteissa. Ihanien hoitohevosten kanssa puuhailemme pitkin päivää kaikkea kivaa perushoitamisesta yllätysohjelmiin. Mukavat leiriavustajat ohjaavat ikimuistoisen leirin iltaohjelmat. Leiriin kuulu aamu- ja iltapalat sekä kaksi lämmintä ateriaa. Yleisleirit alkavat klo 19  ja loppuvat klo 15

 

       ESTELEIRI      YLEISLEIRIT       SIVUN ALKUUN
AIKUISTEN PÄIVÄLEIRI      KEPPARILEIRI
SOILEN KOULULEIRI     MINILEIRIT

          ESTELEIRI      YLEISLEIRIT       SIVUN ALKUUN
AIKUISTEN PÄIVÄLEIRI      KEPPARILEIRI
SOILEN KOULULEIRI     MINILEIRIT

ESTELEIRIT


 
290€, (päiväleiri 260€) 3 vrk, su - ke
   

TÄYNNÄ          6.6 – 9.6.2021
  
 

 

Esteleirillä ratsastamme neljän ratsukon pienryhmissä esteharjoituksia 2,5 tuntia päivässä. Erittäin monipuolinen estekalustomme isossa maneesissa ja isolla ulkokentällä sekä osaavat hevosemme takaavat sinulle ainutlaatuiset mahdollisuudet kehittyä esteratsastuksessa. Hyppäämme myös maastoesteitä. Ihanien hoitohevosten kanssa puuhailemme pitkin päivää kaikkea kivaa perushoitamisesta yllätysohjelmiin. Mukavat leiriavustajat ohjaavat ikimuistoisen leirin iltaohjelmat. Leiriin kuulu aamu- ja iltapalat sekä kaksi lämmintä ateriaa. Esteleiri alkaa klo 19 ja päättyy klo 15.

 

         ESTELEIRI      YLEISLEIRIT       SIVUN ALKUUN
AIKUISTEN PÄIVÄLEIRI      KEPPARILEIRI
SOILEN KOULULEIRI     MINILEIRIT

 

AIKUISTEN PÄIVÄLEIRI


 
290€, 3 pv, to – la
    
    

TÄYNNÄ     15. – 17.7.2021  

                            

 

Aikuisleiri on monipuolinen teholeiri, jolla ratsastamme neljän ratsukon pienryhmissä kaksi tuntia päivässä. Leirin ohjelmaan kuuluu paljon käytännön harjoituksia, maasta käsittelyä ja kouluttamista, kattavasti teoriaa sekä ratsastusharjoitukset kunkin leiriläisen toiveiden mukaan. Syvennymme hoitohevosten kanssa hevosen hoitoon ja lajinmukaiseen käyttäytymiseen. Leiriin kuuluu aamupala, runsas lounas ja ruokaisa välipala päivän päätöspalaverilla. Leiriläiset saavat päivähuoneen käyttöönsä ja omatoiminen yöpyminen on myös mahdollista ilman eri kustannuksia. Leiri alkaa torstaina klo 8 ja päättyy lauantaina klo 15.
 

 

 

       ESTELEIRI      YLEISLEIRIT       SIVUN ALKUUN
AIKUISTEN PÄIVÄLEIRI      KEPPARILEIRI
SOILEN KOULULEIRI     MINILEIRIT

 

KEPPARILEIRI

95€,(päiväleiri 85€)  2 vrk, la – su
   
TÄYNNÄ      3.7. – 4.7.2021

 
Kepparileirille voit tulla oman keppihevosesi kanssa tai saat meiltä lainaan oman leirikepparin. Leirillä meillä on yksi kepparitunti päivässä ja yksi ratsastustunti oikeilla hevosilla molempina päiviä. Leiriin kuuluu aamu- ja iltapala sekä kaksi lämmintä ateriaa. Mukavat leiriavustajat ohjaavat ikimuistoisen leirin iltaohjelmat. Leiri alkaa lauantaina klo 15 ja päättyy sunnuntaina klo 15.
 

 

 

       ESTELEIRI      YLEISLEIRIT       SIVUN ALKUUN
AIKUISTEN PÄIVÄLEIRI      KEPPARILEIRI
SOILEN KOULULEIRI     MINILEIRIT

 

SOILEN KOULULEIRI

290€  (päivä- tai yöleiri) 3 vrk.

 

TÄYNNÄ        8.7. - 10.7.2021

Koululeiri sopii kaikille nykyaikaisesta kouluratsastuksesta kiinnostuneille! Ratsastusta kaksi tuntia päivässä kolmen ratsukon ryhmissä. Soilen valmennusmenetelmät perustuvat hevosen biomekaanisiin ja psyykkisiin kykyihin, hevosen ja ratsastajan mahdollisimman stressittömään oppimiseen, positiivisella vahvisteella kouluttamiseen, pehmeisiin apuihin ja yksilöllisiin istuntaharjoituksiin. Valmennuksen tavoitteena on rento, aktiivinen, suora ja elastinen hevonen, joka toteuttaa pyynnöt mielellään. Soile on ratsastuksenohjaaja, IIK vaativien luokkien koulutuomari, ratsastanut itse kansallisella vaativa A -tasolla ja suorittanut Hevosten kouluttajan tutkinnon v. 2019. Leirille voit osallistua omalla tai ratsastuskoulumme hevosella. Leiriin kuuluu aamupala, runsas lounas, ruokaisa välipala päivän päätöspalaverilla ja omatoiminen iltapala. Iltaohjelmat klo 17 jälkeen itsenäisesti. Leiri alkaa torstaina klo 8, mutta voit tulla majoittumaan leirille jo ke-iltana ja leiri päättyy lauantaina klo 15.


   

    ESTELEIRI      YLEISLEIRIT       SIVUN ALKUUN
AIKUISTEN PÄIVÄLEIRI      KEPPARILEIRI
SOILEN KOULULEIRI     MINILEIRIT

 

MINILEIRIT

270€, 3 vrk, (päiväleiri 240€)

TÄYNNÄ          9.6. – 12.6.2021

TÄYNNÄ        20.6. – 23.6.2021

 

Minileiri sopii sinulle, joka olet ratsastanut jo käyntiä ja ravia ilman taluttajaa. Laukkaa ei tarvitse vielä osata, mutta leiri sopii myös jo jonkin verran laukanneille. Minileirillä ratsastamme neljän ratsukon pienryhmissä 1,5 tuntia päivässä ja harjoittelemme turvallisesti ratsastuksen perusasioita, myös miniesteillä. Jokainen leiriläinen saa tarvittaessa avustajan, kun harjoittelemme tallissa hevostaitoja tai taluttajan, kun teemme ratsastusharjoituksia. Ihanien hoitohevosten kanssa puuhailemme pitkin päivää kaikkea kivaa perushoitamisesta yllätysohjelmiin. Mukavat leiriavustajat ohjaavat ikimuistoisen leirin iltaohjelmat. Leiriin kuulu aamu- ja iltapalat sekä kaksi lämmintä ateriaa. Minileirit alkavat klo 19 ja päättyvät klo 15.

 

ALKEISMINILEIRI

270€, 3 vrk,  (päiväleiri 240€)

TÄYNNÄ        4.7. – 7.7.2021

 

Alkeisminileiri sopii myös jonkin verran ratsastaneille. ALKEISMINILEIRILLÄ sinun ei tarvitse etukäteen osata mitään, vaan aloitamme kaiken ihan alusta. ….Minileirit alkavat klo 19 ja päättyvät klo 15  

 

HEVOSTEN KOULUTUSLEIRI

180€, (päiväleiri 150€) 3 vrk, ma - ke

12.7. – 14.7.2021

 

Hevosten koulutusleirillä opettelemme kouluttamaan ja ratsastamaan hevosia mahdollisimman paineettomasti ja positiivista vahvistetta käyttäen. Leirille voit osallistua ratsastuskoulumme hevosella tai omalla hevosellasi. Leirillä meillä on yksi koulutustunti ja yksi ratsastustunti päivässä. Leiriin kuuluu aamu- ja iltapala sekä kaksi lämmintä ateriaa. Iltaohjelmat toteutuvat tällä leirillä pääosin itsenäisesti, jolloin voit esim. kertailla päivällä opittuja koulutusasioita tai muuten vain viihtyä talliympäristössämme. Leiri alkaa maanantaina klo 8 ja päättyy keskiviikkona klo 15.