TALLILAISIA

       sivu päivitetty 11.10.2019

 

TELL ME
 
Topsu on v. 1998 syntynyt kimo risteytysponi ruuna. Topsu on erittäin kiltti ja se rakastaa hyppäämistä ja maastoilua yli kaiken.
Koulupuolella Topsu osaa vaativa b:n asiat, mutta kuumuu valtavasti. Topsu on hypännyt 110 cm:n luokkia ja osallistunut mm. Helsinki
International Horse Show:n Amatöörisarjan finaaliin.Tällä hetkellä Topsu on osittain leasattu Milja ja Vilma Mustoselle, mutta osallistuu jonkin verran myös tunneille. Kuvassa Saara Lappalainen ja Tell Me.


 

 

 

FIRECAPE DUMBLEDORE JA ESA MIKKONEN
 
Topi on v. 2010 syntynyt ruuna, i. Duendecillo P, e. Madonna IV, ei. Havel. Hienoliikkeinen ja ryhdikäs Topi tykkää myös hyppäämisestä ja maastoilusta. Topin omistaa aktiiviharrastaja Esa Mikkonen ja hevosen valmennuksesta vastaavat Soili Pyy ja Ida Yrttiaho. Kuvassa Saara
ja Topi 5/2016.


            

 

 

 

ZONNETJE V. JA KERÄSEN PERHE
 
Zonette on v. 2004 syntynyt hollantilainen puoliverinen tamma, jonka isä on Cavalier, emä Risharon V, emänisä Casa Grande V. Väriltään tamma on kärpäskimo ja luonteeltaan äärimmäisen kiltti. Zonnette on hypännyt 110
cm luokkia ja koulutustaso on vaativa b. Kaunis Zonnette on perheen toinen hevonen, jolla ratsastavat tyttäret Leena ja Laura (selässä), tyttäriä valmentaa mm. Sara Arola. Perheen vanhemmat Mia ja Jyrki osallistuvat erittäin aktiivisesti harrastukseen, mm. talkoilemalla erilaisissa ratsastusseuran tehtävissä ja tallin toiminnassa. Kuva 6/2015. 

 

Kuva Keräsen perheen albumi

 

 

TOTAARIN AIHE JA TARJA SAHLBERG & TIINA SUORANTA
 
Totti on v. 2002 syntynyt suomenhevosruuna, i. Aiheen-Ote, e. Totaar, ei. Toto. Totti on luonteeltaan ja ulkonäöltään äärimmäisen hieno herrasmies, joka liikkuu tahdikkaasti, lennokkaasti ja joustavasti.
Tarja ja Tiina ovat aloittaneen Totin kanssa kilpailemisen kouluratsastuksessa helppo a -tasolla. Totti pitää hyppäämisestä ja on
maastossa luotettava. Kuvassa Tarja, Totti ja Tiina 5/2015.


 

 

 

 

FIRECAPE DITO
 
Tito on v. 2003 syntynyt Jukka Martikaisen omistama FWB-ruuna, jonka isä on Don Primero ja emä Josefina, ei. Jonas. Hienoluonteinen ja -liikkeinen Tito hyväksyttiin jalostukseen oripäivillä 2007, mutta se keskittyi kuitenkin urheiluhevosen uraan ja ruunattiin samana vuonna.
Dito on koulutettu pitkälle ja se on kilpaillut vaativa           a -luokissa voittaen ja sijoittuen. Tito valmentautuu Kajaanin Hevosharrastekeskuksessa. Kuvassa Ida Yrttiaho ja Tito 8/2014.

 

 

 

 

 

FIRECAPE ROSALIÉ
 
Ronya on v. 2008 syntynyt kaunis ja hienoluonteinen fwb-tamma, jonka isä on Don Romantic, emä Valse de Fleur ja emänisä Roi du Ballet. Jalo, hienoliikkeinen ja kookas Ronya osaa vaativan b-tason koululiikeet vaihtoineen. Ronya on hankkinut hyviä kokemuksia nuorten hevosten helpoista kansallisista koululuokista, mutta tarvitsee vielä paljon lisää voimaa ennen siirtymistään vaativampiin luokkiin. Ronyan omistaa Kajaanin Hevosharrastekeskus. Kuvassa Suvi Juntunen ja Ronya 8/2014.

 

 

 

FIRECAPE HARMONIE JA MIRJA "NINNA" LEPPÄNEN
 
Hanya on v. 2008 syntynyt fwb-tamma, jonka isä on BH Romanov, emä Madonna IV ja emänisä Havel. Hanya on luonteeltaan energinen ja kiltti. Ninnan ja Hanyan yhteistyö alkoi syksyllä 2013. Ratsukon valmentautumiseen kuuluvat niin kouluratsastus kuin maastoilukin. Hanyan estepuolen valmentautumisesta huolehtii Elina Salmela. Ninna ja Hanya ovat aloittaneet
kilpailemisen kaudella 2014 lupaavasti mm. nuorten hevosten kansallisessa koululuokassa. Kuva 9/2014. 

 

 

SPRING SAFIR
 
Safir on v. 2000 syntynyt ruunikko tamma, suvultaan amerikkalainen lämminverinen (i. Barbeque, ei. Choctaw Brave). Koulutustasoltaan reipas Safir on helppo A ja rataesteillä 70 - 80 cm. Safir on kiltti, mutta osaa myös tammamaisen käytöksenkin salat. Safirin omistavat äidit Mia Keränen ja Arja Komulainen taustajoukkoineen. Mian tyttäret Laura ja Leena sekä Arjan tytär Suvi vastaavat Safirin monipuolisesta treenistä: koulua, esteitä ja maastoa kuuluu erittäin jalosukuisen ja kauniin tamman viikko-ohjelmaan.

 

 

Kuva Arja Komulainen, kesä 2013

 

HAAVIS AMANDA

Haavis Amanda eli Amanda on v. 2011 Suomessa syntynyt suomenhevostamma.
Amanda on kiltti ja pehmeäliikkeinen terapiahevonen. Kuvassa Heta Rautiainen ja Amanda 1/2017.

 

 

WALCEROY ja HIRVOSET

Rolle on v. 2005 rautias ruuna, i. Königin's Sohn, e. Korida. Rolle on
luonteeltaan kaunis, kiltti ja sympaattinen hevonen, joka valmentautuu
mm. Jenni Hirvosen kanssa este- ja kouluratsastuksessa. Rolle on myös
erittäin maastovarma.

 

 

Kuva Sari Nieminen

AKAATTI ja HEIKIN POPPOO

Aksu on vuonna 1995 syntynyt rautias suomenhevosruuna (i. Ville-Vikkelä, e. Vilikin Piiju, ei. Vilkin-Viima, kasvattaja Tauno Kinnunen). Aksun omistaa Heikki ja Sinikka Leinonen, jotka ovat pitkäaikaisia ja aktiivisia hevosharrastajia. He käyvät tallilla joka päivä ja  auttavat seuratoiminnassa ja monissa askareissa. Aksun valmennukseen osallistuu myös tytär Päivi. Ennen ravurina toiminut Aksu tuli Heikin poppoolle tammikuussa 2006 ja sen on kouluttanut Hanna Anttonen. Aksu on lahjakas hyppääjä ja oppivainen myös koulupuolella. Kuvassa Heikki ja Sinikka.

Kuva: Sari Nieminen

 

 

   
9